Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

banner image
 
η περιοχή μας
Ταβέρνα ο Κισσός | Εστιατόριο - Ταβέρνα Στενή Δίρφυος Εύβοια


Η Στενή Δίρφυος είναι μία πανέμορφη περιοχή με νερά και πλούσια βλάστηση που προσφέρει μοναδικής ομορφιάς τοπίο το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα από τα γραφικότερα χωριά της Εύβοιας, χτισμένο σε υψόμετρο 450 στις παρυφές της Δίρφυος, του ψηλότερου βουνού του νησιού, και απέχει 30 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα.

Για τον λάτρη της φύσης αποτελεί ιδανική πρόταση για όλους τους μήνες, αφού η πεζοπορία στους δασικούς δρόμους, η ορειβασία, η ποδηλασία και πολλά άλλα σπορ δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη της να την απολαύσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Κατά την διαμονή σας στη Στενή δεν θα πρέπει να παραλείψετε μία βόλτα μέχρι την πιο φημισμένη πηγή του χωριού, την βρύση του γιατρού, η οποία βρίσκεται μισό χιλιόμετρο περίπου από την πλατεία και είναι “πνιγμένη” από πλατάνια και τρεχούμενα νερά που τρέχουν από παντού. 

 


 

 
H ανάβαση με το αμάξι μέχρι το ψηλότερο σημείο του δρόμου, πριν αυτός αρχίζει να κατηφορίζει προς την φημισμένη παραλία της Χιλιαδούς, θα σας επιτρέψει να θαυμάσετε από κοντά το εξαιρετικό δάσος της Δίρφης, στο οποίο δεσπόζουν αρχικά τα πεύκα και τα πλατάνια, αφήνοντας της θέση τους, όσο ανεβαίνει το υψόμετρο, σε καστανιές, έλατα και δρύες.

Τέλος για τους λάτρεις της γευστικής τοπικής κουζίνας η Στενή προσφέρει τη δυνατότητα να γευτεί κάποιος τα νοστιμότατα γνωστά σουβλιστά της περιοχής ακριβώς δίπλα στο ποτάμι και τα τρεχούμενα νερά.